SAVOJSKE ALPE, FRANCUSKA

Zašto je nužno osiguranje?

Penjanje na Mont Blanc predstavlja jedan od najvećih izazova za ljubitelje planinarenja i avanturista diljem svijeta. No, s velikim izazovima dolaze i veliki rizici. Bez obzira na to koliko ste iskusni ili koliko pažljivo planirate svoj uspon, nepredvidljivi uvjeti u planinama mogu dovesti do nezgoda i neplaniranih okolnosti.

Osiguranje za uspon na Mont Blanc nije samo preporučljivo, već je nužno. Evo nekoliko ključnih razloga:

1. Medicinska pomoć i spašavanje: Troškovi medicinske evakuacije i liječenja u slučaju ozljede mogu biti astronomski visoki. Ovdje govorimo o deset i više tisuća eura. Osiguranje za aktivnosti u planinama obično pokriva ove troškove i osigurava da dobijete najbolju moguću skrb.

2. Neplanirane situacije: Ponekad se, zbog lošeg vremena ili drugih nepredvidljivih okolnosti, ekspedicija i uspon mogu odgoditi ili čak otkazati. Osiguranje može pokriti barem dio troškove povezane s promjenom planova.

3. Odgovornost: U slučaju da netko drugi doživi ozljedu zbog vaših postupaka, osiguranje od odgovornosti pokrit će eventualne regresne i pravne troškove.

4. Oprema: Vaša oprema je vitalna za uspješno penjanje. Osiguranje može pokriti troškove popravka ili zamjene u slučaju oštećenja ili gubitka dijela opreme. 

Mont Blanc - Gouter

Preporuka za osiguranje

Mont Blanc je opasna planina te se svakako preporučuje imati odgovarajuće osiguranje kako biste se zaštitili u slučaju nezgoda, hitnih slučajeva ili nepredviđenih okolnosti.

Članska iskaznica planinarskog društva nije dovoljna za pokriće mogućih rizika.

Regularno putno osiguranje vrlo je korisno za osiguranje od troškova zdravstvene zaštite i eventualnog liječenja u inozemnstvu, gubitka osobnih stvari, prtljage i sl. Putno osiguranje možete zakupiti online i dobiti popust od 15% kao kod Croatia Putno Osiguranje. Za online aktivaciju police je potrebno par minuta i potvrdu police dobivate na vaš email.

Putno osiguranje je potrebno, no neće biti dovoljno za pokrivanje svih rizika planinarenja na visokim visinama, eventualno spašavanje ili evakuaciju helikopterom. Za planinarenje u Alpama i za uspone na vrhove do 6000m globalno, svake godine kupujem pretplatu na austrijsko Alpenverein osiguranje. Godišnja članarina od 73€ osim osiguranja od troškova spašavanja u teško dostupnim mjestima, evakuacije helikopterom i medicinskog liječenja, europskog osiguranja od odgovornosti prema trećim osobama i osiguranja pravne zaštite, članska kartica Alpenverein osiguranja uključuje i niz pogodnosti u Alpama kroz popuste na usluge smještaja u planinarskim domovima, na ulaznice u muzeje, na tečajave za planinarenje i alpinizam i sl. Dodatne popuste na godišnju pretplatu moguće je ostvariti uključivanjem članova obitelji u članstvo Alpenvereina.

Sigurnost prije svega!

Prije nego što se uputite u avanturu života, pobrinite se da ste pravilno osigurani. To ne samo da će vam pružiti mir, već će osigurati da vaša iskustva na Mont Blancu budu nezaboravna iz pravih razloga.

Uspon na Mont Blanc izazovno je i nezaboravno iskustvo koje nudi pogled koji oduzima dah i osjećaj osobnog postignuća. Uz odgovarajuću pripremu, osiguranje i poštovanje prema planini, možete uživati u sigurnom i uspješnom usponu na krov Europe.


0 Comments

Odgovori

Avatar placeholder

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)